torsdag den 30. maj 2013

Haven

Vi har fået lavet en del i haven efterhånden. Der er stadig meget der skal laves, men vi tager lidt hver dag, så vi når det nok. Det er jo også noget man aldrig bliver færdig med. For nogle uger siden plantede jeg blomster i vores krukker på terrassen:



Idag var vi i Bo Grønt for at købe nye planter, som vi kunne plante der, hvor vi havde fællet træerne ud mod vejen. Vi købte en troldhassel...


... og en Japansk Løn. 


Og så fandt vi sørme en flisegang langs rosenbedet. Min kæreste vidste godt, at den var der, men den var blevet så tilgroet, at jeg troede det var en del af græsplænen. Nu mangler den blot at blive fejet. 



tirsdag den 28. maj 2013

Maskemarkører

Igår eftermiddags fik jeg så tid til at lave maskemarkørerne til min svigermor, efter vi havde fået fældet træerne i haven. Jeg er ganske godt tilfreds med resultatet, da det er første gang jeg har lavet dem. Men da jeg tidligere har lavet lidt smykker selv, var de ikke svære at lave. Jeg besluttede mig at lave nogle til min svigermor, da hun kun har 3 selv og derfor nogle gange spørger om hun må låne af mig, da tre ikke altid er nok. Det må hun naturligvis gerne, men jeg tænker, det kunne være lige så rart for hende at have sine egne.

Først 4 med små grønne plastikperler og træperler.

Dernæst 4 med sten...

...og også de sidste 4 med sten.



Follow on Bloglovin
 

Havearbejde

Igår eftermiddags fik vi fældet to Lebensbaum i haven. De var ved at være for høje, og tog en del af lyset i stuen. De stod på nordsiden af huset ved hegnet ud mod vejen.
 



Idag, mens jeg var på arbejde, fik min kæreste gravet rødderne op, så vi nu kan får plantet noget nyt. Vi overvejer lidt at plante nogle buske eller måske et par troldhassel. Vi har ikke helt besluttet os endnu.

I lørdags havde vi besøg af min fætter. han havde denne fine solsikke med. Den fik vi også plantet igår. Nu er jeg spændt på, hvor høj den bliver. Der er mange blomsterknopper på, kan jeg se.









Follow on Bloglovin

 

Nye sandaler

Igår fik jeg ikke strikket en eneste maske. Til gengæld fik jeg og min kæreste lavet så meget andet. Først var jeg en tur i byen. Jeg skulle have nogle småting hos Panduro Hobby, da jeg havde bestemt mig for at lave nogle maskemarkører til min svigermor.

Jeg var også en smut hos boghandleren for at købe en rejsebog, da min kæreste og jeg overvejer at tage til Estland i august.

Den største udskrivning fik jeg dog lavet hos Xanthippe i Guldsmedgade 38. Jeg har længe gerne villet have et par Birkenstock-sandaler. Da jeg ikke turde bestille dem på nettet, fordi jeg ikke rigtig vidste, hvad størrelse jeg skulle gå efter, besøgte jeg Xanthippe. På nettet stod der nemlig noget om, at man skulle bestille et nr. mindre, end man normalt brugte, da de var store i størrelsen. Men da jeg ikke ville til at have alt bøvlet med at sende dem tilbage, hvis jeg nu alligevel ikke kunne passe dem, tænkte jeg, at det var nemmere at gå ned i en fysisk butik for at prøve dem. Og de er så fede synes jeg! Hvad synes I?




Follow on Bloglovin
 

onsdag den 22. maj 2013

Lækker Give Away hos LaRaLiL

Anna Svenning med bloggen LaRaLiL udlodder denne skønne norske gør det selv bog. Hun har selv et bidrag med i den, selv om hun ikke er nordmand. Hun prøvede blot at sende et forslag til Norge, og det blev accepteret. Du kan vinde den skønne bog lige her.



Anna bidrager med nogle skønne Blomsterhårspænder:

 



Follow on Bloglovin

mandag den 20. maj 2013

Granite af Helga Isager er nu på pindene

Ikke så snart jeg er færdig med et strikkeprojekt, før jeg kaster mig over et nyt. Som jeg skrev i dette indlæg, så er jeg netop blevet færdig med Årringe fra Annette Danielsens "Strik naturligvis". Den er strikket i Isager Bomulin og Isager Bomuldstråd, som var februargaven på Charlotte Kaaes blog. Da jeg vandt 8 nøgler Bomulin har jeg stadig 4 tilbage. Dem vil jeg bruge til en anden sommerbluse. Men den venter jeg lidt med.

Jeg er nemlig gået i gang med Helga Isagers Granite. For da jeg vandt Isager garnet hos Charlotte Kaae, skrev hun, at der var nok garn til netop Granite. Jeg gik ind på Ravelry for at se, hvordan Granite  så ud. Da jeg faldt for den med det samme, skulle den naturligvis på pindene, blot ikke med Bomulinen, som jeg hurtigt besluttede, at jeg ville bruge til to sommerbluser i stedet.

Jeg har valgt at strikke den i Blackhill Højlandsuld og Blackhill Silk Mohair fra Garnudsalg. Jeg har valgt farverne Sensommerløv Højlandsuld og grøn Silk Mohair. Sammen er de faktisk gode, selvom det måske ikke ser sådan ud, når det ligger/står ved siden af hinanden.




Jeg har prøvet at regne mig frem til en størrelse, der er 2 numre mindre end den mindste størrelse S/M, da blusen ellers vil blive alt for stor til mig. Så nu håber jeg at resultatet bliver godt.






Follow on Bloglovin

lørdag den 18. maj 2013

Årringe færdig

Idag er jeg blevet færdig med Årringe fra Annette Danielsens "Strik naturligvis". Jeg vil ikke sige, at det er det sjoveste projekt, jeg har strikket, fordi der kun er ret og vrang, men mønsteret synes jeg er sjovt og det giver en flot effekt. Så det endelige resultat er jeg rigtig glad for.


Jeg tror mit næste projekt skal være Helga Isagers Granite, men da garnet ligger derhjemme, og jeg sidder i mine svigerforældres have, strikker jeg videre på min Møbius. Til den bruger jeg det garn, som jeg købte på Nyord - en blanding af Angorauld og Merino. Det kan I læse mere om i et af mine tidligere indlæg. 

torsdag den 16. maj 2013

Vorde, Fiskbæk, Romlund

I går, onsdag, var vi atter på farten. Vi skulle mødes med den anden menighedsrådsformand i løbet af få dage. Denne gang formanden for menighedsrådet i Vorde-Fiskbæk-Romlund Pastorat. Det ligger ved Hjarbæk Fjord. Her var min morfar præst i årene 1954-1992. De var meget glade for min morfar i de mange år han var deres præst. Efter min morfar fik de en kvindelig præst, som netop er gået af. Så i næsten 60 år har de kun haft to præster.

Vi kørte lige så snart, jeg havde fået fri fra arbejde. Inden vi skulle mødes med menighedsrådformanden, kunne vi lige nå at køre forbi de tre kirker. Vi var først ved Vorde Kirke, hvor min morfar og min moster ligger begravet. Jeg havde taget tulipaner med fra min svigermors have, som jeg satte ved graven.
 



Dernæst kørte vi til Fiskbæk Kirke...


... og Romlund Kirke, som er pastoratets mindste kirke.

 
 
Alle kirkene var lukkede, da vi kom forbi mellem 16 og 17. Efter vi havde talt med menighedsrådsformanden i ca. 1½ time kørte vi ind til min mormor i Viborg. Hun var så venlig at give aftensmad. Det var dejligt - både at besøge min mormor og få mad, inden turen gik hjemad til Århus igen.
 

Follow on Bloglovin

Haderslev, Øsby og Årø

I mandags (13/5) var vi på tur til Haderslev, Øsby og Årø, fordi der er et ledigt præsteembede i Øsby-Årø Pastorat, som min kæreste gerne vil søge. Vi skulle mødes med Menighedsrådsformanden kl. 16. Men som vi tit gør, når vi er ude at tale med menighedsråd, så laver vi en tur ud af det. Vi kørte tidligt og ankom til Haderslev ved 10-tiden, hvor vi parkerede tæt ved Wittenberg Plads. Haderslev ligger som bekendt i Sønderjylland. Den senere Kong Christian 3. blev i 1525 til den nordligste del af Slesvig som Hertugdømme og bosatte sig på Haderslevhus, og fra 1526 spredte Reformationen sig i Slesvig, som her blev fuldendt i 1528 med Haderslevartiklerne. Således var Sønderjylland gået over til luthersk kristendom. Det øvrige Danmark blev først luthersk i 1536.
 
 
Vi besøgte Haderslev Domkirke:
 





Vi gik en tur i Haderslevs hyggelige brostensbelagte gader:





 
Da hovedformålet med turen var det ledige embede i Øsby-Årø Pastorat tog vi også en tur til Årø. Det tager ca. 10 min at sejle med færgen til Årø fra Årøsund. Årø er ca. 5,2 km2 og har knap 200 indbyggere. Her er vi netop ankommet med den lille færge. Årø var den nordligste ø i Tyskland fra 1864-1920, og der foregik en del smugling til Fyn.


Vi så Årøs kirke, som formelt har status af Kapel, da den ikke er ret stor. Den er bygget i 1906. Indtil da havde de ikke kirke på øen. Vejret var ikke det bedste. Som I kan se på billederne er der kommet nogle dråber på kameralinsen.







 
 
Vi afsluttede besøget på Årø med at drikke kaffe/kakao på Cafe Brummer, som ligger på Brummers Gaard. Gården er opkaldt efter den tidligere ejer Knud Brummer, som døde i 1996. Knud Brummer var ved siden af sit landmandsliv en dygtig amatørarkæolog. Han havde en stor stensamling, hvoraf de fleste blev overdraget til Haderslev Museum ved hans død. De har en lille montre med nogle få sten i cafeen. Det er en hyggelig café og finurligt udsmykket, som I kan se på billederne. Det er også muligt at købe øspecialiteter i cafeen.
 
 

 
 
Vi skulle mødes hos menighedsrådsformanden. På vej hen til ham, gjorde vi holdt ved Øsby Kirke. Uden for kirken står der en mindetavle for de sognets faldne i 1. Verdenskrig.
 

 

Efter en kop kaffe og en småkage hos menighedsrådsformanden, fulgte vi efter ham for at se præstegården i Øsby. Præstegården er fra 1765 og fredet i klasse A.

Billedet er fra internettet.
Drømme har man jo lov til at have. Så lige nu drømmer jeg om at komme til at bo her. Det kunne ikke være så tosset. Der er i hvert fald masser af plads til at vi vil kunne indrette det, som vi vil. Og på førstesalen er der masser af værelser. Og da jeg drømmer om at få et krearum en dag, så vil der være rige muligheder for det her. Men nu skal jeg passe på med at begå hybris - eller sælge skindet, før bjørnen er skudt. For vi har mange gange tænkt, når vi har været rundt at tale med menighedsråd, at der kunne vi godt tænke os at bo, men uden at det så er blevet til noget. Men man håber jo altid lidt, at denne gang kunne det jo være.


Follow on Bloglovin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...