torsdag den 18. oktober 2012

Trondheim

Vi har været en tur i Trondheim. Vi tog til København i fredags, hvor vi overnattede, inden vi skulle flyve lørdag formiddag. Vi fløj tilbage til København tirsdag aften. Jeg glemte mit kamera i Danmark, så billederne er taget med min smartphone.

Vi ankom lørdag sidst på formiddagen, og vi fandt hurtigt frem til vores hotel. Jeg bestilt værelse til os på en pensionat, hvor der var et lille tekøkken på værelserne, så vi kunne lave vores egen mad. Vi havde god tid efter vi havde indlogeret os til at gøre os et første indtryk af Trondheim. Det er en smuk by. Vi var bl.a. en tur forbi byens smukke domkirke.

Vi var til Højmesse i Nidarosdomen om søndagen. Det er et fantastisk bygningsværk. Bagefter var vi inde for at se museet i den gamle Erkebispegård. Der har de også de norske kronregalier udstillet i Erkebispegården.Mandag gik vi ud til byarkivet, idet jeg vidste fra min mormor, at hun og min morfar havde afleveret nogle af min oldemors fotografier deroppe. Min oldemor var uddannet fotograf og arbejdede hos en af de største fotografer i Trondheim i efteråret 1916. Det var spændende at se hendes fotografier og høre om deres arbejde for at bevare de gamle glasplader, som blev brugt til at tage billeder med dengang.

Tirsdag havde vi en aftale med Nidaros Bispedømmekontor, idet vi overvejer at søge til Norge som præster.
Efter vores møde på Bispedømmekontoret tog Trikk'en (sporvogn) ud til et område uden for byen, som bliver kaldt Lian. Herfra kan man gå ture i Trondheims Bymarka. I dette område har min oldemor taget en del af de billeder, som de nu har liggende på byarkivet i Trondheim. Vi nåede op på Gråkallen, som er det højeste punkt i området, ca. 540 m over havet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...