søndag den 9. juni 2013

Dræbersnegle er ikke mine bedste venner:-(

For to uger siden fik jeg denne solsikke af min fætter, da han var på besøg:


Men allerede her to uger efter har vi fjernet den igen...


... fordi den var blevet ædt af dræbersnegle. De har også ædt det ene af bladene på min tomatplante. Så nu har vi strøet Ferramol og ser om det hjælper. Hvad gør I mod dræbersnegle?3 kommentarer:

 1. For det første bekæmper jeg dem når jeg ser dem og jeg er på jagt hver morgen og aften. Vi bor på landet med marker og skov som nabo så det er ikke muligt at begrænse dem men vi er nu ikke særligt plaget for de elsker også at være ude i vildnisset hvor der jo altid er fugtigt og holder man haven rimeligt kultiveret gider de ikke rigtigt at være her. Desuden planter jeg planter de ikke kan lide. De har også livretter og hademad. Hvis du vil bruge ferramol, så er det fint men det holder jo op med at virke når det får vand-- et lille fif--- læg en flise ud og læg ferramol- tag 4 gamle korkpropper eller andet der giver samme afstand, og læg en anden flise ovenpå. Husk at tjekke Ferramolen og suppler. Det er jo dyre sager. Jeg kender mange planter de iøvrigt ikke kan lide. Mange gange kan man godt have de planter der er livret hvis man har dem i potter og på f.eks. et bord eller en reol eller andet.

  SvarSlet
 2. Jeg glemte at sige at jeg skærer dem over med en kniv- du kan evt lægge lidt ferramol på "liget" så jeg forleden dag. Så dør dem der kommer og vil spise den.

  SvarSlet

 3. Du kan evt. plante tagetes et stykke væk fra haven, de elsker tagetes ! Dette for at få dem væk fra din have.

  Udenfor min ~ bette ~ have, har jeg lagt et par små brædder med lidt avis imellem, så ikke det flyver væk ved noget busk. Dette for at sneglene har et sted at kravle hen og gemme sig under.

  Derudover har jeg sneglegift klar til at hælde i en tom mælkekarton, hvor jeg har skåret en åbning, vandret, på ca. 7 x 1,5 cm, således at vinbjergsneglene ikke osse plumper i. Selve åbningen hvor man normalt vil hælde mælken fra, har jeg hæftet til med en hæfteklamme.
  Mælkekartonnen er så gravet ned i jorden og åbningen, på 7 x 1,5 cm, ligger meget tæt langs jordoverfladen.

  Og så har jeg lagt tørret mos langs hækken, da sneglene ikke kan lide at glide / kravle hen over tørret mos.

  Jeg går osse på jagt efter sneglene når aftenen falder på. Finder jeg en eller flere, bliver de hakket over.

  Indtil nu har jeg haft 3 snegle i min have i.
  Sidste år var det vist 3 millioner ...

  Til sidst vil jeg tilføje : Tjek evt. urtepotter med nyindkøbte planter ... for der kán være snegleæg !

  God jagt.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...