mandag den 6. august 2012

Museer, Mainfest

Fredag tilbragte vi hele dagen i Frankfurt. Vi gik fra hotellet kl. 9 imorges. Først gik vi op forbi Børsbygningen. Foran bygningen står der en tyr og en bjørn som er symboler for hausse og baisse. Tyren er et symbol for stigende kurser (hausse), og bjørnen for faldende kurser (baisse).

Idag og de næste tre dage er der Mainfest. Langs floden er der opstillet boder, beværtninger og forlystelser. På mange af byens torve er der også boder Og beværtninger i anledning af Mainfesten. Se billeder herfra længere nede i dette indlæg.

I Frankfurt har de en 11/2 km lang "Musemsufer"(Museumsbred). Vi besøgte først "Museum fur angewandte kunst" (Museum for brugskunst), som viste brugskunst fra middelalderen og frem. På vej til det næste museum så vi endnu et af de flotte springvand, som der overalt hernede. 


Vi besøgte nu "Der Staedel Museum", som har en stor kunstsamling helt tilbage fra 1300-tallet.

Efter vi havde spist frokost gik vi hen til "Museum Judengasse", som viser fundamenterne af nogle gamle jødiske huse, samt fortalte om tiden under Hitler. Bag ved museet lå der en synagoge, som nazisterne sprængte i luften under krystalnatten, 9. november 1938. Idag kan man kun se omridset af, hvor synagogen lå. Der ligger også en gammel jødisk kirkegård, som man dog kun kan se gennem lågen. På muren langs kirkegården står navnene på alle de jøder fra Frankfurt, der mistede livet under Anden Verdenskrig.
Det er frygteligt at tænke på alt det, der skete under Hitlers Nazi-regime. Jeg får nærmest en knude i halsen, når jeg står og kigger på alle de navne - måske op mod 5000 navne.

Men nu til det mere muntre: Mainfesten. Vi tog en tur i det opstillede pariserhjul. Her er en række stemningsbilleder fra Mainfesten: 

Vi sluttede eftermiddagen af med at gå i Kleinmarkthalle. Der kan købe frugt og grønt, brød, ost, kød, fisk, krydderier m.m. Der havde vi også været om morgenen, så der vidste vi, at vi kunne få brød og pålæg til turen hjemad.Vi besluttede at køre hjemad lørdag. Vi havde godt nok vores hotelværelse en nat mere, men det er der ikke at gøre ved. Vi kørte op til Gedenkstätte Bergen-Belsen. Og så ville vi finde et sted i nærheden, hvor vi kunne overnatte, inden turen gik tilbage til Århus søndag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...