mandag den 14. oktober 2013

Berlin 3

Sidste og tredje dag i Berlin begyndte vi med at besøge Pergamonmuseet. Det er et meget flot
museum. De har mange porte som står hele fra oldtiden. Nogle af dem er delvist rekonstrueret. Det er dog stadig imponerende at se.

Her er det markedsporten fra Milet. En oldtidsby på den anatoliske halvø,  i den moderne tyrkiske provins Aydin.

Ishtarporten, Babylon; fra det 6. årh. f. Kr,

Denne niche er udstillet i museets afdeling for islamisk kunst. Den har oprindeligt stået i en moske. Nichen vender mod Mekka. Imamen vender med ansigtet mod nichen, således at det han siger bliver reflekteret tilbage ud i rummet.

Dette ville man tro også er en niche, men det er fra entreen i et privat hjem. Nærmere præcist et jødisk hjem. Der var dog ikke den store forskel på indretningen, hvad enten det var et muslimsk, kristent eller jødisk hjem. Årsagen til, at man regner det for at være fra et jødisk hjem, er, at der i de to cirkler er indskrifter på hebraisk. Det er mit billede for utydeligt til, at man kan se.

Dette er fra entreen fra et kristent hjem.

Trappen op til Pergamonalteret fra det 2. årh. f. Kr.Efter frokost gik vi forbi Topographie des Terrors, hvor der er en del af Berlinmuren bevaret. Jeg kunne godt have tænkt at have East Side Gallery også, men det kunne vi ikke nå. Ved Topographie des Terrors har de udover murresterne en udstilling om Nazitiden, idet man på stedet har fundet kælderruiner af SS's hovedkvarter. Det er dem man kan glimt af bag plancherne.


Efter Topographie des Terrors var vi inde på Checkpoint Charlie Museet. På vej ind til byen havde vi set en restaurant tæt på vores hotel, som vi ville prøve, så efter Checkpoint Charlie gik vi tilbage til Potsdamer Platz for at tage U-Bahn. Der er Lysfestival i Berlin i disse dage, her ved netop Potsdamer Platz:


- Posted using BlogPress from my iPad
Location:Berlin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...