søndag den 7. april 2013

Min kærestes bluse er færdig

Jeg blev færdig med min kærestes bluse i påsken. Jeg lagde den i pres mellem to fugtige håndklæder. På disse billeder ligger den og tørrer:

Jeg har strikket den efter denne Dropsmodel. Jeg har strikket den i Drops Lima.

Jeg har lært meget undervejs. Først blev det klart for mig, at ærmerne skulle være kortere end i opskriften. Så jeg måtte i gang med at måle både på min kæreste og sammenligne med hans egne bluser. Jeg nåede frem til, at jeg var nødt til at strikke ærmerne 10 cm kortere. Jeg valgte derfor også at strikke færre cm mellem udtagningerne. Jeg valgte også at strikke en strammere ribkant, da min kæreste gerne vil have, at den sidder lidt til.
Men ikke nok med at ærmerne skulle være kortere, så måtte jeg også strikke halsen et par cm højere. Først havde jeg strikket halsen efter opskriften, men da jeg prøvede den på min kæreste var ikke helt tilfreds med så vid en hals. Jeg blev lidt irriteret, fordi jeg jo så skulle til at pille op, men pille op gjorde jeg, og resultatet er blevet pænt.
Da jeg var færdig med halsen, måtte jeg klippe op forneden, da blusen ellers ville blive for lang. Inden jeg klippede op, satte jeg min rundpind ind, hvor jeg ville klippe op til. Jeg klippede 12 cm af, da den skulle være 8 cm kortere, og ribkanten er 4 cm. Jeg strikkede en ny ribkant. For at få en elastisk aflukning brugte jeg Jeny Staimans særlig elastiske aflukning - demonstreret af Cat Bordhi.

Her kan I se hvordan blusen ser ud på min kæreste:
2 kommentarer:

 1. Selvom det var en kringlet vej er resultatet super flot :-))
  Majbritt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja det var en kringlet vej. Når jeg strikker til mig selv, plejer det som regel at passe. Jeg ændrer da nogle gange i opskrifterne, men ikke så meget, som det var tilfældet her. Men min kæreste er glad for resultatet. Så det er alle udfordringerne værd.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...