lørdag den 10. marts 2012

Mormors dukker

Da jeg var 9 år gammel var jeg så uheldig, at jeg stødte sammen med købmanden på Lyø, hvor jeg kommer fra. Jeg var på vej ned til havnen sammen med en veninde for at bade, og vores købmand havde netop hentet varer nede ved færgen.
Jeg slap forholdsvis heldigt fra sammenstødet. Jeg slap dog ikke for en tur på sygehuset, idet man kunne se ind til benet på mit ene knæ. Jeg kalder det for min julekalender-ar, da det ligner en julekalender-klap. Så det er et rimelig stort ar. Jeg tror jeg blev syet med 30-32 sting.
Mens jeg var indlagt på sygehuset fik jeg masser af gaver, hvoraf de fleste var forgænglige - slik og blomster og lignende. Men en af gaverne har jeg stadig. Jeg fik nogle dukker af min mormor, som hun selv havde lavet. Jeg fandt dem frem for et par dage siden i forbindelse med, at jeg har været ved at pakke min lejlighed sammen. De er så fine, at jeg synes, at jeg vil dele dem med jer.


Denne dukke lavede jeg vist selv engang jeg besøgte min mormor og morfar, da jeg var 8-9 år gammel. Under kyndig vejledning af min mormor naturligvis. Hovedet er mindre end på dem, min mormor har lavet, og øjnene er det lykkedes mig at lave alt for store.


2 kommentarer:

 1. Hvor er de fine, dem kan jeg godt forstå, du er glad for!

  Træls at blive kørt ned!! Der er ikke så mange biler på Lyø, men dem der er, er ikke altid til at stole på (især ikke, hvis de havde fået en lille en hos købmanden ;) ;)

  God søndag!

  Kh. Jenny

  SvarSlet
 2. Jeg var vist selv lidt skyld i ulykken. Jeg ved ikke om du kan huske Sarah, som var datter af vores lærere på skolen, Lars (Lasse) og Lisbet. Hun og jeg var på vej ned til havnen for at bade. Vi cyklede ved siden af hinanden, og det var "naturligvis" mig, der kørte i den forkerte side af vejen. Og da jeg så Tage kom i sin bil nede fra færgen, hvor han havde hentet varer, tænkte jeg, at jeg godt kunne nå at komme over i højre side af vejen. Men det kunne jeg altså ikke, som du måske kan regne ud. Jeg kørte lige direkte ind i Tages bil og slog en kolbøtte i luften. Jeg var heldig at lande på numsen og ikke med hovedet først. Jeg havde ikke cykelhjelm på.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...